Et velutviklet kulturprogram

Et meget velutviklet kulturprogram, til inspirasjon og etterfølgelse for andre parti som ønsker å vinne kunstnerne og kulturarbeidernes gunst ved kommende valg.
En ledesnor til hvordan å vinne den enkelte kunstners tillit.
En vel utarbeidet mal for hvordan å definere et kulturinitiativ den enkelte kunstner verdig.
Dette er så lekker lesning at en kunstner blir rørt.
Et eksempel til følge?
::::::::
 
Borgerlig eller sosialistisk kunst
Er det  å være fri prosjektkunstner i Norge i dag, et sosialistisk prosjekt?
Er det forenlig med å ha en borgerlig regjering?
 
Hva med at Senterpartiet, med forbehold om at det er korrekt opfattet, oppfordrer alle kunstnere uten inntjening/ overskudd ut over at det går i balanse,  til å definere seg som frivillig, i sitt partiprogram?
Er dette et uttrykk for at de rødgrønne ønsker å marginalisere prosjektkunstnernes fra sine budsjetter?
 
Prosjektkunstner
En prosjektkunstner er en som ut over sin egenskap som kunstner, har utgifter knyttet til produksjon av sin kunst før visning, og som ofte sitter igjen med null, etter visning, ved at prosjektet regnskapsteknisk og i realiteten går i balanse, eller med underskudd, en vanlig situasjon for langt de fleste profesjonelle prosjektkunstnere, subsidiert av offentlig støtte.
 
Politisk kunst-teori
Ved at Rødt langt på vei er de som viser sterkest forståelse og legger best til rette for prosjektkunstneren rent teoretisk gjennom sitt politiske kulturprogram, innebærer dette i realiteten at prosjektkunsten i seg selv er å anse som et sosialistisk prosjekt?
Venstre, Høyre og KrF, sammen med SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Rødt blant annet, støtter kunstnere gjennom å enes ved å kjøpe inn kunst og -prosjekter i kommunal sammenheng.
 
Offentlig eller privat næringsdrivende?
Som kunstner har mange ansett seg som privat næringsdrivende, men når regnestykket skal gå i hop, hva er det da som gjelder, hvem viser sterkest og mest presis, helhetlig forståelse for kunstnerens reelle situasjon?
Rødt kommer her meget godt ut, viser det seg, i Kunstbevegelsens stille saumfaring av de ulike politiske partiers kulturprogram.
TBC
 
Litteratur:
http://rødt.no/arbeidsprogram/#12
http://ndla.no/nb/node/11473
 

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: