Engasjerende miljø?

Enkelt-prestasjoner i miljøkontekst

I stykket Bios på BBT her forleden, var det ved siden av sterke personlige prestasjoner, den fremragende perkusjonisten Eirik Raude som kunstnerisk virkelig imponerte, og gav stykket en etterklang av eminens.
 
Biens overlevelse
Samtidig, som tema;  biedøden grunnet neonikotin-sprøytemidler som for en hver pris må unngås i landbruket, utgjør en altoverskyggende viktig tematisk overbygning, var det blant ulike kunstneriske prestasjoner på høyt nivå, spesielt verdt å oppleve Raude på nært hold.
 
Beundringsverdig engasjement
Nina Ossavy´s engasjement og innlevelse gjorde inntrykk, innenfor og utenfor rustningen, blant annet i en interessant og vakker åpning som også kunne gjort seg på kortfilm, hele scenen.
 
Kraftkost
Man går ikke uberørt hen i natten etter en forestilling av dette format, som også inkluderer et meget klarrøstet, engasjert kor i sjarmerende side blomsterkjoler, en vemodig strengesolist, rystende statistiske data, og et scenisk ensemblenærvær av de få.
Når det er sagt, er det fristende å påpeke at, med all respekt, deler av korsekvensene ble lett dominerende.
Dette viktige tema krever ikke nødvendigvis at man roper frustrasjonen ut i store bokstaver hele tiden, for at budskapet skal nå inn.
Mye viktig kan sies med understatement, her sies nesten alt like tydelig hele tiden i ett, de 75 min. forestilllingen varer.
 
Kunstnerisk og politisk resonans
Da risikerer man at det som gir etterklang, er de ressonante tonene i et stillferdig men presist perkusjons-register.
Og, en iver etter å lese seg opp på bekjempelse av den urovekkende lite gjennomtenkte anvendelse av sprøytemidler, med de grusomste konsekvenser for bier, blomster, og menneskeheten.
Hvorfor er det alltid de som forsøker å se sammenhengen som blir forsøkt latterliggjort, ble det, fritt sitert, spurt i løpet av forestillingen.
Stykket Bios reiser aktuelle problemstillinger som gir mening.
 
Litteratur:
http://www.theguardian.com/environment/georgemonbiot/2013/aug/05/neonicotinoids-ddt-pesticides-nature
http://eirikraude.no/
http://www.blackbox.no/content/titlePresentation.php?tid=2229
Vellykket forestilling: https://kunstbevegelsen.wordpress.com/2013/10/22/en-annen-menneskelighet-2/

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: