Bærekraftig vannutvikling

Fremtidens vannkilde

Retrospekt redesignet landskapsarkitektur og ivaretagelse av naturlige plantereservoir og vannkilder kan være en nødvendighet.
En utvidet golfindustri kan vise seg å stå til hinder for naturlig plante-fremvekst og vanntilgang, et bærekraftig utviklingsperspektiv er nødvendig, for at ikke fremtidens flora og vannreservoir skal se seg truet.
Ved at vann danner grunnlaget for all aktivitet på jorden, som utgangspunkt, belyses denne artikkelen her i avdeling kultur og idrett, men selvsagt i perspektiv av landskapsarkitektur og redesign.
 
Naturlig
Dagens idretts-, golfbaner og kunstig regulerte hager og parker, sluker ofte mer vann enn hva forsvarlig er, i en verden hvor vannmangel er en av de største utfordringene.
Samtidig omspenner golf- og annen bane-aktivitet en milliardindustri og mange arbeidsplasser, motstridende interesser kan bidra til bevisstgjøring og bærekraftig utvikling, i enkelte tilfeller har vannmengden ved bevisst plantebesparelse og -utvikling ført til reduksjon av vannforbruk med mer enn sensasjonelle 4/5.
 
Trend
Potetdyrking i norske Slottsparken er ett bidrag til en mer fruktbar anvendelse av vanntilførselen, som følger en fremtidsorientert internasjonal trend innen hage-anvendelse: http://www.kongehuset.no/nyhet.html?tid=121636&sek=26939
I Nord-Carolina søkes vann-utfordringer ved statens mange golfbaner også løst gjennom opplysning og vitenskap: http://www.ncsu.edu/features/2014/06/return-of-the-native/
::::::::
(…) «returning the rough to a more natural state, the course has reduced its water usage from 50 million gallons a year before the redesign to a little over nine million gallons last year»
– NCSU
 
Kilde:
http://www.youtube.com/watch?v=468tE2G-MKI&list=PL2EB298B93C9D3029
http://www.ncsu.edu/features/2014/06/return-of-the-native/
http://www.kongehuset.no/nyhet.html?tid=121636&sek=26939
 
(I serien oppbyggelig sommerlitteratur for kunstnere, arkitekter, designere og generelt kultur- og idretts-interesserte.)
 
 
 
 

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: