Vivant sommer-kunstscene

Beautiful Free
I serien have-konversasjoner
En talk om Marina Abramovic i dag i Serpentine Galleries i London, med påfølgende performance, quite intense, samtalen er i regi av Emma Enderby, i Serpentine-paviljongen – for i år skapt av chileneren Smiljan Radic, i glassfiber, med kledelig led-lights installasjon.
På utstillingen i selve galleriet ligger kunstturistene i feltsenger strødd over en hel sal, som var det et kunstfeltsykehus.
I hovedrommet ved siden av får man telle riskorn, og/ eller plassere seg selv på en scene med stille høretelefoner, foran et introvert publikum også iført headphones. I det tredje rommet setter man seg for å se en gul, blå eller rød plakat, som foran en informasjonsskjerm, uten annen info enn farven, eller vandrer sakte rundt i rommet.
Utstilllingen fungerer mer som en kreativ workshop for et ivrig og engasjert publikum, etter for mange opp mot 2 timer i kø, som den virkelige endurance performance i den forbindelse, resten fungerer mer som lek og sysselsetting.
 
TATE og suprematisme
Dette ikke mange dager etter 7 t vandring til og på Tate, bl.a. for å se Malevitch og suprematist-utstillingen der, forseggjort og dyptgripende, punktum.
Også Elements of chance, under TATE´s Poetry and Dream utstilling er meget severdig.
Før Covent Garden og klassiske Romeo and Juliet (Mariinsky), til fulle hus og gode kritikker, stadig imponerende mesterlig. Enkelte kostymer får visst på pukkelen i media, men det gis en mulighet for å tolke Tybalts antrekk som et bevisst, lett Kandinsky-preget brudd mot det stilistisk strengt klassiske; karakteren Tybalt må som kjent vike – av ordens hensyn, etter adels-kutyme selvforskyldt, i hevn for Romeos venn Mercutio.
 
Jaktslott og dansetrening
Avgangsforestillingen for Whitelodge Royal Ballet Summer School i Richmond viser nye internasjonale talenter og imponerende pågangsvilje, med vakre øyeblikk av iver, teknikk, eleganse og sjarm.
 
Arkitektur og misantropi
Arkitekten Zaha Hadid har i London utført restauranten til Serpentine, så vel som interiøret i eksklusive – mer private, etablissement, og av Ed Atkins vises det en misantropisk, urovekkende, høydefinert video-utstilling i galleriet ved restauranten, som omhandler rusmidler vs søk etter kjærlighet og privathet i en voieuristisk tidsalder, intet mindre.
Omsluttet av de vakreste omgivelser i Kensington Gardens utgjør galleriet en perle i den urbane asfaltjungelen.
 
Edukativ kunstmetropol
Like ved siden da av de mer tradisjonelle, statlige, men ofte også kunnskapsrike utstillinger, på museer som Victoria & Albert Museum, etc.
Når Medea nå med Helen McCrory går på National Theater, etter Gillian Anderssons A streetcar named desire, på The Young Vic, dirrer formelig byen av liv og undertoner, uten like, på sin måte, i den avmålte sommer-varmen.
 
 
Litteratur:
http://www.nationaltheatre.org.uk/shows/medea
http://www.serpentinegalleries.org/exhibitions-events/marina-abramovic-512-hours
http://www.newexhibitions.com/exhibitions/id=652®ion=0&exhibition_id=29826
http://www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/exhibition/malevich?gclid=CNnGwri09b8CFYgIwwod4bgASA
http://www.telegraph.co.uk/culture/theatre/dance/11000236/Romeo-and-Juliet-Mariinsky-Covent-Garden-review-intense.html
http://www.zaha-hadid.com/
http://www.theguardian.com/stage/gallery/2014/jul/28/gillian-anderson-in-a-streetcar-named-desire-in-pictures
http://www.serpentinegalleries.org/exhibitions-events/ed-atkins-0
 
http://www.aftenposten.no/okonomi/Fra-krise-til-kanonvekst-i-Storbritannia-7655221.html
 
Foto: Kunstbevegelsen

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: