Ny frilansallianse etablert

I anledning dagens streik

Kunstbevegelsen

Fritt Ord, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk Journalistlag og Norsk kritikerlag, har dannet et samlet initiativ som også Norsk forfatterforening gir sin tilslutning til: en felles allianse etableres, som søker å fokusere på frilanserens behov og rettigheter.

::::::::
Frilanskonferensen fant sted på Fritt Ords adresse i Parkveien i dag.
Her fremkom det blant annet, at da gjennomsnittsinntekten i 1990 for den jevne nordmann var kr. 180 000 per år, er den ca. kr. 480 000 nå. Ut fra 90-talls målingen ble artikler anbefalt å koste stykkpris kr. 4200 den gang.
Faktum er at det i dag, 24 år senere er vanlig praksis å betale kun kr. 3000 for en artikkel/ kritikk, i mange redaksjoner, da mot faktura, som frilanser, ikke som arbeidstaker. Likefullt viser det seg at 80 -100% av skriftmaterialet i et tidsskrift kan være produsert av frilansere, hvilket indikerer at det bevisst strategisk er lukrativt for arbeidsgiversiden å…

Vis opprinnelig innlegg 275 ord igjen

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: