Kunst og bærekraftighet

Olje og norsk økonomi er nært forankret.

Likefullt, et velgående kunstliv er basert først og fremst på individuell og kulturell kapital, selve dannelsen.

Norsk olje gir arbeidsplasser, det hevdes at oljedrift gir stødig økonomi til landet, en sannhet med visse modifikasjoner; fordelingsnøkkelen er alfa omega når det kommer til dette aspekt, at gevinsten føres tilbake til det norske samfunn som helhet.

Et forslag kan være at det gjerne settes av et eget kunstfond knyttet til hvert oljefelt, slik at midlene lettere kan følges.

Slik er diskusjonen om fordelingsnøkkelen til det nye oljefeltet nå et spørsmål som kan bringes inn i kunstscenens fagforum.

Da en hver etablering av et hvert nytt felt, er et spørsmål om prioritering, miljø-hensyn og bærekrafitghet, er det naturlig at kunstnere og fagforum engasjerer seg.

Det kan stilles vilkår om, at kunstlivet garanteres innsyn i stadig viktigere økonomiske prosesser, som vil gi effekt på en felles fremtid.

Oljebransjen er en ledende trendsetter, det er viktig å følge med. Vil det som eksempel satses på kontrakter eller ansettelser i det nye feltet, vil det prioriteres nasjonale eller internasjonale samarbeidspartnere, vil skatten gå til Norge eller utlandet, etc.

Sett under ett har oljebransjen mer til felles med kunstlivet enn mange skulle mene.

TBC

Litteratur:

http://www.msn.com/nb-no/okonomi/virksomhet/denne-elefanten-skal-redde-norsk-olje/ar-AA9lnkb?ocid=mailsignoutmd

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: