Catwalk media

Karl Lagerfeld/ Cara-Delevingne

Politisk modelisme

Internasjonale supermodelller som fronter politiske agendaer, er mer og mer vanlig, men byråene og kontrakten hindrer dem i alle fall å mene noe om visse sensitive tema, for at ikke varer og kunder de promoterer skal bli skadelidende, eller publikum skal føle seg støtt.

Hvor intetsigende eller spennende er det egentlig å vite hva det tomme ansiktet på bæreren av Burberry-vesken mener om ditt og datt?

I følge NY-times-artikkelen vedlagt er det kunder og kjøpere der ute som ikke lenger kjøper et produkt, uten å vite hva modellen stemmer.

Designer-integritet

Når modell-karrieren er over, er det likefullt spennende å vite hva vedkommende mener politisk da? Med andre ord, er det produktet, f.eks en Hermes-veske som gis legitimitet via et politisk bakteppe, eller modellen? Det er ikke uvanlig at supermodeller utpeker seg som smarte, men det kan likefullt være relevant å stille spørsmål ved om modellen egentlig vet hva som er hva innen politikken uten byråets assistanse, siden det sies at det politiske imaget langt på vei er byråskapt.

Sosiale medier flommer fortiden nå over av modeller og eks- sådan, som pøser ut politisk informasjon, forskjellen er at når de er booket/ styrt av byrå, styres informasjons-flommen, og tweets slettes/ redigeres jevnlig.

Men når eks-modeller uten byrå mer ukritisk setter i gang, oftest helt uten politisk eller annen utdannelse, vil informasjonen gjerne ingen ende ta. De personifiserer ved desverre feilaktig å tro at det er deres egen mening som forhenværende ikon som er viktig i det store mylderet, og at 24-7 info om lettere glad-aktivisme fra nettopp dem, er det som gjelder.

Men, produktplassering er en vitenskap, ukritisk mediedeling er det langt på vei ikke.

Det er til syvende og sist designeren av produktet som politisk meningsbærer, som er det avgjørende. Mens modellens meninger i seg selv – uten byråenes regi, langt på vei er ukvalifiserte, overflødig som enkelte vil mene.

Særlig i uredigert form fremstår informasjonsflommen å regne som spam, det blir desverre heller å regne som tragisk, i lengden.

Litteratur:

http://www.independent.co.uk/life-style/fashion/news/karl-lagerfelds-response-to-chanels-feminist-protest-criticism-9799805.html

Bilde: Karl Lagerfeld/ Chanel

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: