Planøkonomi driver kunstfeltet?

Markeds-økonomi vs planøkonomi

Her er siste rapport fra Hollywood-inntektene, som setter i perspektiv og langt på vei forklarer hvorfor Norge med sitt begrensede (innenlands-) marked for film, scene- og annen kunst, fremdeles drives på planøkonomiens prinsipper, gjennom omfattende statsstøtte.

Uten den ville mange norske kunstnere ikke synes i hverken et nasjonalt eller internasjonalt landskap, simpelthen.

Enkelte fagområder i et land driftes alltid gjennom planøkonomi, uansett styring, i følge Kjartan Fløgstads nyere litteratur, han henviste til militæret, men det dreier seg også langt på vei om kulturlivet og -arven.

Litteratur:

http://www.vanityfair.com/hollywood/2015/08/jennifer-lawrence-highest-paid-actress-in-the-world?mbid=nl_0820_Daily&CNDID=17676289&spMailingID=8003228&spUserID=NTMwMjA5NTQzOTgS1&spJobID=742503982&spReportId=NzQyNTAzOTgyS0

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: