Et kunstprosjekt verdig

The King and I

Til prisen av et kunstprosjekt, ferierer kongehuset under en ca. 2.5 MNOK yacht-ferie, som i sum tilsvarer ca. 1/4 av kronprinsparets apanasje, reisen er som kjent betalt av ukjente.

«Det er nordmenn de skal være et kongehus for. Ikke en helt marginal gruppe som lever helt utenfor normal virkelighet» sier Stortingsrepresentant for SV, Torgeir Knag Fylkesnes til Dagbladet om saken.

«På prinsipielt grunnlag mener jeg det bør tilstrebes større åpenhet rundt økonomien deres. Det har jeg ment lenge, også når det gjelder formueforvaltningen til kongehuset», sier Venstres Sveinung Rotevatn til Dagbladet.

Kongen og kronprinsen er de eneste i statsråd som ikke er åpne på hvilke økonomiske interesser de har.

«Det er et demokratisk problem. Kronprinsparet reiser mye utenlands og promoterer norske bedrifter, og det er viktig at offentligheten kan være trygge på at de ikke mottar noen form for motytelser eller favoriserer noen», sier leder i Unge Venstre Tord Hustveit til Dagbladet.

Kunstbevegelsen håper problemet ikke er at de skylder motytelser til noen, for oppholdet.

Litteratur:

http://www.dagbladet.no/2015/08/21/nyheter/kongehuset/kongefamilien/kronprinsesse_mette-marit/kronprins_haakon/40714741/

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: