Lederskifte i kulturrådet

Ny besetning i Norsk kulturråd

Ny leder og nye rådsmedlemmer denne uke

– Det særegne ved Kulturrådet er at pengene ikke skal deles ut på samme type måte som i demokratiet forøvrig. Det skal ikke være snakk om hvem som har stått lengst i kø, men hvem som holder høyest kvalitet. Da er man nødt til å ha folk som har kompetanse til å vurdere kunstnerisk kvalitet, sier råds-forfatter Fidjestøl til Dagbladet.

Kunstbevegelsen ser frem til et kulturråd som vil sette den beste kunstneren og kunsten i høysetet.

Kunst kan faktisk måles på en slik måte at man statistikk-fører ekvivalens mellom meritter og inntekt, stemmer det at de som har fått mest gjennom Kulturrådet frem til nå faktisk har oppnådd mest kunstnerisk, og mottatt tilsvarende ære og berømmelse?

Hvorfor/ evt. hvorfor ikke?

Hvis det viser seg at de kunstnerne som beviselig har gjennomført større verk, til god anerkjennelse i internasjonale fora, men mottar absolutt minst av rådet, er det noe som ikke stemmer.

Hvis det samtidig viser seg at de produksjonene som mottar mest av Kulturrådet stort sett kun har klippekort ved norske friteatre, og knapt det, kan dette vitne om råds-utvalg og komitéer uten faktisk evne til nytenkning og innovasjon.

Ei heller overbeviser dette om at bevilgende fonds har en besetning med reell orientering inn mot norske kunst-, kultur- og næringsinteresser ute i verden.

 

Litteratur:

http://www.dagbladet.no/2015/12/18/kultur/kulturradet/norsk_kulturrad/tone_hansen/henie_onstad_kunstsenter/42454305/

http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/nyheter/?aid=8093

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: