Ivaretar kompetente

Kompetanse bygges ikke over natten

Det viser seg gang på gang at det ikke bare er å søke å endre et vel fungerende initiativ, ved å kaste vekk kompetente aktører, for deretter forsøke å bygge opp nye som bare kanskje, evner å komme etter.

Vel fungerende kompetanse som gir gyldne resultater må ivaretas og oppskattes der den er.

Det er ikke nok med ønske om suksess, for å lære opp nytt personell, de kan feile, det har vi ikke råd til i dagens strikte marked.

Slik en svensk ekvivalent til UD/ Innovasjon Norge nå opplever i Asia.

 

Felles nordisk erkjennelse

Asia-kompetanse tar år og bygge opp og må ivaretas.

I følge avisen SvD har man [i Norden] (…) «inte förstått hur lång tid det tar för utlandspersonal att jobba in sig i asiatiska länder. Detta är länder där man inte bygger upp kontaktnät och språkkunskaper på några månader, säger en källa.

En av SvD Näringslivs källor påpekar att det ofta är kontaktnätet och praktisk kunskap om hantering av sådant som byråkrati, tillstånd och korruption som behövs för att svenska mindre företag ska få hjälp att etablera export i Asien.»

 

Region og kontinent

Regionen Nordens kompetanse inn mot det asiatiske kontinent teller få, men sterke aktører som vitterlig bedre må ivaretas, som døråpnere til en ny verden.

Dette er de visjonæres ansvar, lederne i de statlige organisasjonene, ellers må de kanskje gå av, i Norge som i Sverige.

 

Litteratur:

http://www.svd.se/chefer-far-ga-ater-stokigt-pa-business-sweden/om/naringsliv

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere like this: